Wij zijn dag en nacht bereikbaar(0495) 54 38 15

Wat kost een uitvaart?

Deze vraag wordt ons bijna dagelijks gesteld. Steeds vaker horen wij van nabestaanden dat hun verwachting van de kosten onvoorstelbaar hoog zijn. Om duidelijkheid te verschaffen over de kosten van een uitvaart en wat er allemaal bij komt kijken hebben wij deze pagina opgesteld. Maar om toch een antwoord te geven op de vraag waar mensen gewoon cijfers willen horen, kunnen wij rustig uitspreken dat een gemiddelde uitvaart, door ons verzorgd tussen de € 5500,- en € 8000,- kost.

Graag geven wij u een idee van onze werkwijze.

Op het moment dat wij een melding van overlijden ontvangen maken wij een afspraak met de nabestaanden. Deze afspraak kunnen wij op zeer korte termijn, afhankelijk van het tijdstip van melding, laten plaatsvinden, ook in de avonduren indien gewenst. Tijdens het eerste gesprek zullen wij de wensen gaan inventariseren, opnemen van persoonsgegevens, afspraken maken met derden, resp. kerk / crematorium / begraafplaats / koffietafel etc., maar ook bij het opstellen van de rouwbrief en / of rouwadvertentie helpen wij natuurlijk.

U mag er van uitgaan dat het eerste gesprek met de uitvaarleid(st)er gemiddeld ongeveer 2 tot 4 uur duurt. 

Tijdens dit gesprek zullen wij ook vervolgafspraken met de nabestaanden maken. Dit zullen er ongeveer twee tot drie zijn. 

Tijdens de vervolgafspraken zullen we ingaan op de details op de dag van de uitvaart, het bespreken van de vastgelegde afspraken en de kostenbegroting. De totale tijd die een uitvaarleid(st)er besteedt aan een uitvaart bedraagt gemiddeld 20 uur, dit is inclusief de tijd voor het verzorgen van alle wettelijke formaliteiten en het uitvoeren van de uitvaart. 

Om u een goed beeld te geven over wat u voor welk bedrag krijgt hebben wij een aantal basispakketten samengesteld. Mocht u keuze op één van deze pakketten vallen mag u contact met ons opnemen. En kunnen wij deze ten uitvoering brengen.