Wij zijn dag en nacht bereikbaar(0495) 54 38 15

Thanatopraxie

Wat is thanatopraxie?

Veel mensen zijn nog onbekend met Thanatopraxie. En velen vragen zich dan ook af wat het precies is. Thantopraxie is een lichaamsbehandeling waarmee het natuurlijk proces van achteruitgang dat na overlijden intreedt wordt tegengehouden. Er wordt een conserveringsmiddel in de bloedbaan gebracht van de overledene. Dit middel heeft een werkingsduur van 10 dagen. Na deze behandeling is het niet meer nodig om het lichaam te koelen.

Waar dient u rekening mee te houden?

Vanwege allerlei factoren zoals doodsoorzaak, ziektebeeld en medicijngebruik, kan het resultaat van de behandeling anders uitvallen dan gewenst. Dit komt echter zelden voor. Toch kan er geen 100% garantie gegeven worden, omdat de natuur invloed blijft houden. Voor de thanatopraxie behandeling moet de overledene voor een paar uur naar een uitvaartcentrum gebracht worden. Zo snel mogelijk na de aanvraag wordt de behandeling gestart. In geen geval wordt er thuis behandeld.

Wat zijn de kosten?

Helaas is een vast bedrag niet te stellen. Gemiddeld duurt een behandeling twee uur, maar het kan ook langer duren. Dit heeft te maken met de oorzaak van overlijden en daarmee het verloop van de behandeling. U dient er rekening mee te houden dat de behandeling gemiddeld tussen de €650,- en €900,- bedraagt. Dit is inclusief de huur van de ruimte waar de Thanatopraxie wordt uitgevoerd en exclusief het vervoer van de overledene naar het uitvaartcentrum.

Met welke thanatopracteur werkt Uitvaartverzorging van Gansewinkel samen?

Wij werken samen met Rens de Peijper. Rens is sinds 2008 gediplomeerd thanatopracteur, hij heeft reeds meer dan 1500 behandelingen in binnen- en buitenland uitgevoerd. Wij vertrouwen volledig op zijn kennis en expertise. 

Rens zijn certificaatnummer is 2008011 en is aangesloten bij het Register van Erkende Thanatopracteurs.

Indien u meer informatie wilt ontvangen verzoeken wij u om contact met ons op te nemen, voor onze contactgegevens, klik hier.

Wanneer u gebruik wilt maken van onze thanotpracteur is het van belang dat wij dit z.s.m. weten zodat wij Rens kunnen benaderen voor een afspraak. Normaliter wordt de behandeling dan nog dezelfde dag uitgevoerd en anders de daaropvolgende dag.