Wij zijn dag en nacht bereikbaar(0495) 54 38 15

Thanatopraxie

Wat is thanatopraxie?

Het is een moeilijk moment, wanneer een dierbaar persoon is overleden. Juist in deze emotionele tijd, is een mooie opbaring een erg belangrijke stap in het rouwproces en het herinneren van een dierbare. Thanatopraxie kan optimaal bijdragen aan een mooie opbaring. Door thanatopraxie blijft de overledene er tot aan de uitvaart natuurlijker uitzien.

Waar dient u rekening mee te houden?

Vanwege allerlei factoren zoals doodsoorzaak, ziektebeeld en medicijngebruik, kan het resultaat van de behandeling anders uitvallen dan gewenst. Dit komt echter zelden voor. Toch kan er geen 100% garantie gegeven worden, omdat de natuur invloed blijft houden. Voor de thanatopraxie behandeling moet de overledene voor een paar uur naar een uitvaartcentrum gebracht worden. Zo snel mogelijk na de aanvraag wordt de behandeling gestart. In geen geval wordt er thuis behandeld.

Wat zijn de kosten?

Helaas is een vast bedrag niet te stellen. Gemiddeld duurt een behandeling twee uur, maar het kan ook langer duren. Dit heeft te maken met de oorzaak van overlijden en daarmee het verloop van de behandeling. 

Met welke thanatopracteur werkt Uitvaartverzorging van Gansewinkel samen?

Wij werken samen met Rens de Peijper. Rens is sinds 2008 gediplomeerd thanatopracteur, hij heeft reeds meer dan 400 behandelingen in binnen- en buitenland uitgevoerd. Wij vertrouwen volledig op zijn kennis en expertise. 

Rens zijn certificaatnummer is 2008011 en is aangesloten bij het Register van Erkende Thanatopracteurs.

Indien u meer informatie wilt ontvangen verzoeken wij u om contact met ons op te nemen, voor onze contactgegevens, klik hier.