Wij zijn dag en nacht bereikbaar(0495) 54 38 15

Wat kost een uitvaart?

Deze vraag wordt ons bijna dagelijks gesteld. Steeds vaker horen wij van nabestaanden dat hun verwachting van de kosten onvoorstelbaar hoog zijn. Om duidelijkheid te verschaffen over de kosten van een uitvaart en wat er allemaal bij komt kijken hebben wij deze pagina opgesteld. 

Voor wij verder gaan willen wij zeggen dat iedere uitvaart uniek is en dat er eigenlijk geen vaste prijs is, een uitvaart is maatwerk en de kosten zijn hier dus van afhankelijk. 

Wat er wel altijd is, zijn de vaste kosten van een uitvaart, waaronder de kosten van een uitvaartondernemer. Wat doet een uitvaartondernemer precies, wat mag u van hem/haar verwachten en wat kost het nou eigenlijk. 

Voor we op de kosten komen zullen wij u uitleg geven over onze wijze van verzorgen van een uitvaart. 

Op het moment dat wij een melding van overlijden ontvangen maken wij een afspraak met de nabestaanden. Deze afspraak kunnen wij op zeer korte termijn, afhankelijk van het tijdstip van melding, laten plaatsvinden, ook in de avonduren indien gewenst. Tijdens het eerste gesprek zullen wij de wensen gaan inventariseren, opnemen van persoonsgegevens, afspraken maken met derden, resp. kerk/crematorium/begraafplaats/koffietafel etc., maar ook bij het opstellen van de rouwbrief en/of rouwadvertentie helpen wij natuurlijk.

U mag er van uitgaan dat het eerste gesprek met de uitvaarleid(st)er gemiddeld ongeveer 3 tot 4 uur duurt. 

Tijdens dit gesprek zullen wij ook vervolgafspraken met de nabestaanden maken. Dit zullen er ongeveer twee tot drie zijn. 

Tijdens de vervolgafspraken zullen we ingaan op de details op de dag van de uitvaart, het bespreken van de vastgelegde afspraken en de kostenbegroting. De totale tijd die een uitvaarleid(st)er besteedt aan een uitvaart bedraagt gemiddeld 20 uur, dit is inclusief de tijd voor het verzorgen van alle wettelijke formaliteiten en het uitvoeren van de uitvaart. 

Voor u is nu natuurlijk nog steeds de vraag, wat kost het?

* Basispakket begrafenis of crematie

Economisch gezien heeft iedereen het zwaar in Nederland, wanneer men dan met een overlijden te maken krijgt, is dit een grote zorg voor de nabestaanden. Hoe kan men dan toch op een respectvolle wijze afscheid nemen van de persoon die zo dierbaar is en toch de kosten goed in de gaten houden. Wanneer u in zo een situatie zit staan wij ook voor uw klaar, om de kosten dan zo laag mogelijk te houden hebben wij een vereenvoudigd basis pakket voor u.

* Vereenvoudigd pakket crematie