Wij zijn dag en nacht bereikbaar(0495) 54 38 15

Begrafenis

Wanneer men kiest voor een begrafenis gaat er vaak (vooral in Weert e.o.) een dienst / uitvaartmis aan vooraf. In Weert zijn er een aantal Rooms-Katholieke begraafplaatsen en één Algemene begraafplaats (gemeentelijk). Iedere begraafplaats heeft zijn eigen regels. De kosten zijn ook zeer divers per begraafplaats, voor vragen omtrent de exacte kosten of regels kunt u contact met ons opnemen. 

Voorafgaand aan de teraardebestelling is het mogelijk om tijdens de dienst of uitvaartmis een speciale muzikale invulling aan te geven. In Weert e.o. zijn er diverse zangeressen die een mooie muzikale bijdrage kunnen leveren. Wij hebben ervaring met verschillende zangeressen, onder andere Mieke en haar dochters. Mieke komt uit Weert en kan dus ook in het dialect zingen, voor meer informatie omtrent Mieke en haar dochters kunt u naar de volgende website gaan www.miekecrins.nl.  Wanneer u ook graag "moderne" Engelstalige en / of Nederlandstalige nummers ten gehore zou willen brengen, kunnen wij u Hannelore adviseren. Hannelore komt uit Someren, zij heeft een zeer uitgebreid "modern" repertoire. Voor het totaalrepertoire verzoeken wij u naar de website van Hannelore te gaan www.uitvaartzangeres.nl. Voor beide zangeressen geldt dat zij in overleg met de nabestaanden alles doorspreken voor de invulling van de dienst / uitvaartmis.

Rituelen op de begraafplaats

Tegenwoordig willen nabestaanden graag iets persoonlijks toevoegen aan het afscheid op de begraafplaats. Hierbij kan gedacht worden aan o.a.; ballonnen oplaten, duiven loslaten, de dierbare zelf ter aarde bestellen en / of een schepje zand in het graf gooien.

Om verwarring te voorkomen willen wij u aangeven dat op de Rooms-Katholieke begraafplaatsen in Weert geen grafliften aanwezig zijn, echter op de Algemene begraafplaats aan de Molenpoort is wel graflift aanwezig.